Doprava zdarma při objednání zboží od 1000 Kč

Svíčky, vosky, vůně a já.

Svíčky, vosky, vůně a já.                    

Jako každá žena i já jsem vždy byla fascinována plamenem hořící svíčky. Koneckonců, plamen inspiruje lidi již po celá staletí a tak není důvod se tomu bránit.

Nestačilo mně však si jen kupovat další a další svíčky a nevědět nic o jejich původu, ale chtěla jsem být součástí celého výrobního procesu a tak jsem se začala zajímat jak se svíčky mohou tvořit. Chtěla jsem přinést radost nejen sobě, ale dávat ji i dalším lidem a vytvářet kvalitní svíčky, ručně lité, s láskou, zábavou a z kvalitních surovin.

 

Když zvažujete nákup svíčky, vůně a barva bývají často hlavním faktorem výběru. Nemělo by to tak být. U svíčky jde hlavně o její vosk. Svíčky mohou být vyrobeny z různých vosků, přičemž každý vosk má jiné vlastnosti, které ovlivňují svíčku samotnou. Svíčky mohou být vyrobeny z parafínového vosku, sójového vosku, palmového vosku, nebo vosku granulovaného. 

Já se rozhodla pro 100% sójový vosk na všechny moje svíčky.

 

Sójový vosk je 100% přírodní vosk získaný z rostlinných sójových bobů.

Je tedy vyroben z obnovitelných zdrojů šetrných k životnímu prostředí. Volba sójového vosku před jiným typem svíčkového vosku má nejen „zelené“ výhody, ale sójový vosk také hoří mnohem pomaleji a čistěji než parafínový vosk, což znamená, že získáte svíčku, která vám vydrží podstatně déle a neprodukuje téměř žádné saze.

Dalším mým důvodem pro výběr sójového vosku je skutečnost, že sójový vosk je vynikajícím nosičem vůně, který nevyžaduje podpůrné chemické zesilovače. 

Výsledkem je dobře vyvážená vonná svíčka.

 

Všechny svíčky, které pro vás připravuji u nás v Brdech jsou lité ze sójového vosku, vyladěné esenciálními oleji a vy už asi chápete proč! 

 

Jelikož je sójový vosk přírodní produkt, můžete si během roku všimnout mírných odchylek. Vosk může být v tuhém stavu velmi měkký, nebo jindy tvrdý jako kámen. Někdy vosk taje tak jasně a průsvitně a jindy se může rozpustit a vypadat zakalený. To vše je normální a očekávané při výběru přírodní sójové svíčky. 

 

Jsem ráda, že mohu používat kvalitní suroviny i se vším co s nimi příroda přináší a nabídnout tuto perfektní kvalitu i vám.

 

Lenka 

mojesoja